Ishink, -Det bästa sättet att kyla ner sin dryck på

ishink

En ishink är, precis som det låter, en praktisk hink man fyller med is för att kyla ner det man ska dricka. Den finns i både metall och hårdplast och är ett kanontillbehör för alla tillfällen. En ishink fylld med öl, vinflaskor eller läsk ser väldigt lyxigt och tilltalande ut. Det är pricken över i:et på sommarbordet.

En ishink kan du köpa nästan vart som helst beroende på vilken stil och vilket pris du är ute efter. Om du vill köpa en billigare variant så räcker det med en vanlig stålhink. Om du däremot siktar på en elegant och klassisk känsla finns det återförsäljare som säljer fina, men något dyrare ishinkar.

Varför behöver jag en?

Som du kanske vet så finns det inget bättre än en kall öl, speciellt om vädret är varmt och solen skiner. Detsamma gäller så klart vanlig läsk och även vissa viner. Att ta med en ishink fylld med något gott att dricka bör vid det här laget anses vara en svensk sommarklassiker.

Det är inte bara under sommaren som en ishink kan komma väl till pass. Om du till exempel ska servera champagne på nyår så är det en dryck som bäst serveras kyld. Du kan placera den i ett kylskåp eller kyla ner den i en ishink. Ett tips att fylla din hink med lika mycket is och vatten. Hinken ska helst vara i metall eftersom materialet behåller kylan längre. Täck inte hela flaskan med is utan lägg ner den stående så att den blir omgiven av isen och vattnet istället.

Om du behöver mer is än vad du hinner frysa ner själv så finns det oftast möjlighet att köpa is. Om du bor i en storstad så kan det finnas återförsäljare på nätet som erbjuder is, men om det inte finns så kan man alltid försöka med en snabbmatskedja.