Tillbehör

4 inlägg

Snyggt vinställ

vinställ

Det ligger någonting väldigt sofistikerat över att ha vinflaskor framme på display. Förr var det endast riktiga vinsamlare och vinfantaster som gjorde detta och kanske är det just det som är anledningen till att det fått en sådan exklusiv stämpel. Nu för tiden kan däremot vem som helst samla på sig några flaskor, men att det ses som lite extra snyggt att ha vin framme i vinbuteljer framme lever kvar. Ibland kan det vara trevligt att ha vin hemma för att kunna ta ett glas när det passar, men om man ändå ska ha det så kan man lika gärna sätta fram dem så att de syns. Med ett snyggt vinställ så kan vinflaskorna bli som en del av inredningen! I och med att det finns så många olika varianter så går det alltid att hitta ett som passar in i rummet där det ska stå. Det är inte bara en läcker inredningsdetalj utan även en bra anledning att alltid ha vin till hands.

Fortsätt läsa

Champagneglas visar ägarens inställning till drycken

Champagneglas

Den vindryck som är intimast förknippad med lyx, fest och glam är tveklöst champagnen. Smällen när en kork går ur flaskan, bubblorna i ett champagneglas, de tjusiga etiketterna – alltsammans ger champagnen en förmåga utan motsvarighet att etablera högtid. Dock bör inte champagnen ses uteslutande som en festdryck bara för de rika och dekadenta. Seriösa vinkännare visar champagnen uppskattning under stort allvar. Att dricka champagne kan vara en konst lika gärna som en fest. Och vilken typ av champagneglas du använder kan signalera vilken av dessa inställningar till drycken du har.

Fortsätt läsa

En champagnesabel gör champagneöppningen ännu mer speciell!

Ingen dryck symboliserar väl fest och högtid som champagne. Det distinkta ljudet av en champagnekork som lämnar sin flaska har ju blivit något av en universell startsignal för festligheter.

För dig som vill ta det festliga öppnandet av champagnebuteljer till nästa nivå är sabrering det enda rätta. Sabrering är ett ganska okänt sätt att öppna champagne här i Sverige, men i Frankrike och delar av sydeuropa är det en etablerad tradition. Att utföra en sabrering innebär att slå av champagneflaskans hals med en sabel. 

Fortsätt läsa