En liten vinkyl är en utmärkt present till alla vindrickare

Man behöver inte vara någon stor vinkonnässör för att inse nyttan av att skaffa sig en liten vinkyl. Faktum är att det kan vara en lönsam investering, förutsatt att man hittar någonting prisvärt.

Viner är temperaturkänsliga av två olika anledningar. För det första smakar olika viner olika bra beroende på vilken temperatur de håller när man dricker dem. För det andra påverkar vinets förvaringstemperatur hur väl det håller sig. Exempelvis förvaras champagner bäst vid en temperatur om cirka 12 grader. 

Så även om du inte är en finsmakare när det gäller viner finns det klara fördelar med att skaffa sig en liten vinkyl. Får du exempelvis en bättre flaska vin i present och vill spara den till ett särskilt tillfälle, kan den förfaras om den inte ges korrekt förvaringstemperatur.

Fördelar med mindre kylar

Den främsta fördelen med en liten vinkyl är att den inte tar särskilt mycket plats. Till skillnad från ett vanligt kylskåp kan du ställa in den temperatur du önskar för ditt vin, utan att därmed förstöra andra produkter som kräver andra temperaturer. En liten vinkyl är i praktiken ett kylskåp i miniatyr avsett för en vara – ditt favoritvin.

En liten vinkyl är dessutom en praktisk present. Eftersom inte är så skrymmande slipper du oroa dig för att mottagaren inte har plats för den. Dessutom finns de mindre modellerna ofta tillgängliga till överkomliga priser.

En viktig skillnad mellan ett litet kylskåp och en liten vinkyl är att vinkylen är inredd för syftet att förvara flaskor. De har flaskhyllor som i en bra vinkyl lutar buteljen något, för att se till att vinet alltid ligger i kontakt med korken. Annars kan den torka ut och smula sönder när du försöker dra ut den.

En liten vinkyl är alltså en utmärkt investering eller present som erbjuder nytta och glädje.